Čudovit kulinarični dogodek: The Slovenia restaurant awards 2019 by Diners Club

V torek, 7.5.2019 je na našem igrišču potekal sklepni dogodek nacionalnega izbora najboljših restavracij v Sloveniji “THE SLOVENIA RESTAURANT AWARDS pod sponzorstvom Diners Cluba”

Celodnevni kulinarični dogodek je v sklopu zajtrka, predavanj, pogostitve in zaključne večerje združil restavracije, chefe, kulinarične ponudnike, vinarje, kulinarične navdušence, družbene vplivneže.

V letu 2019 se je The Slovenia Restaurant Awards prvič predstavil z ekskluzivno mednarodno večerjo. Najboljši izmed chefov v letu 2019 so dan zaključili z ekskluzivno večerjo s 16 hodi. Izkupiček je šel v nov sklad za štipendijo mladim kuharskim mojstrom The Slovenia Young Chef Foundation.

Laskavi naziv zmagovalec regije za leto 2019 so pridobile restavracije (razvrščene po abecednem redu):

Trojica absolutnih zmagovalcev nacionalnega izbora najboljših slovenskih restavracij za leto 2019 TOP 3 Slovenia Restaurant Awards: Gostilna pri Lojzetu / Dvorec Zemono, Hiša Franko, Vila Podvin.
Restavracija, ki je dobila največje število glasov s strani javnosti prek spletnega glasovanja pa je RESTAVRACIJE VOX POPULI: Hiša Franko.

Seznam bo objavljen tudi v vodiču “THE SLOVENIA GASTRONOMY” in v knjigi “THE SLOVENIA RESTAURANTS”

Več informacij lahko najdete na strani organizatorja dogodka https://the-slovenia.com/sl/.

foto: @mediaspeed.net in @slikaj.se