IGRIŠČE: + 386 (0)41 903 555info@cubogolf.com
RESTAVRACIJA: + 386 (0)40 621 336fnb@cubogolf.com

European Ladies Amateur Championship 2020

Evropska golf zveza (EGA) je izbrala Slovenijo za gostiteljico evropskega prvenstva za amaterke, ki bo letos eden največjih mednarodnih športnih dogodkov v Sloveniji. Potekalo bo med 30. septembrom in 3. oktobrom na našem golf igrišču CUBO Ljubljana.

Dogodek, ki je bil prvotno predviden za izvedbo na Finskem, so Sloveniji podelili kot varni državi Covid-19.

CUBO golf igrišče je že leta 2012 gostilo isti dogodek, na katerem je sodelovalo 144 igralk golfa iz 25 držav.

Evropsko prvenstvo za amaterke tradicionalno služi kot odskočna deska za profesionalne igralke, saj večina izmed desetih najboljših igralk, ki so odigrale najboljšo igro na turniru 2012 zdaj sodeluje na tekmovanjih za profesionalne igralke golfa.

Evropski naslov 17-letni nemki Pauli Schulz Hanssen

Bolj razburljivega zaključka letošnjega evropskega amaterskega prvenstva za dekleta si ne bi mogli želeti.

 
Po štirih dneh tekmovanj in odigranih 72-ih luknjah na igrišču  Cubo Golf Ljubljana, v Smledniku, sta bili z 271-imi udarci izenačeni 17-letna Paula Shulz Hanssen in pet let starejša Francozinja Chloe Salort. Zanimivo, da je bila vse tri dni  v ospredju Avstrijka Emma Spitz, ki pa je zadnji dan, v slabih vremenskih razmerah, popustila in na koncu celo izpadla z mest, ki prinašajo medaljo, saj jo je prehitela še Salortova rojakinja Agathe Laisne.

Prav Agathe je bila ena od favoritinj za končno zmago, saj je odlično formo prikazala že konec septembra, ko je v švicarskem Lavauxu zmagala na profesionalnem turnirju serije Let Acces, in tam v izločilnem finalnem obračunu premagala Pio Babnik in rojakinjo Agathe Sauzon.
Za zlato medaljo sta Paula in Chloe morali odigrati še dodatne tri luknje (7, 8 in 9), kjer je Schulz Hannsenova, s pregovorno nemško vztrajnostjo in umirjenostjo, dobila dve luknji, na sedmi sta bili izenačeni, in tako prišla do največjega uspeha v karieri. Sezona Paule Schulz Hanssen je več kot sanjska, saj je 17-letnica septembra osvojila zlato medaljo na mladinskem ekipnem evropskem prvenstvu na Slovaškem, kjer je v finalu proti Švedski imela odločilno vlog, pa srebrno medaljo s člansko reprezentanco, zdaj pa je dodala še največji posamični uspeh.

Simpatična Nemka je bila po evropskemu naslovu skorajda brez besed: »Ne morem verjeti. Dvojni evropski naslov! Lahko rečem le, da mi zmaga pomeni vse na svetu. In to, da lahko izkusim celotno stvar s temi ljudmi okoli sebe, je zame popolno. Sem več kot ponosna in neverjetno hvaležna za to, kar sem lahko tukaj doživela.«

Srečo in zadovoljstvo je, kljub rahlemu grenkemu priokusu, delila tudi Chloe Lasort: »Zelo sem vesela in srečna. Bila sem na vrhu, izenačena z najboljšim rezultatom. Seveda sem malce razočarana zaradi play off-a, ampak teden je bil izjemen. Hvala staršem, ki me priganjajo in bodrijo, hvala trenerski ekipi, pa ekipi univerze Kent State ter mojim reprezentančnim soigralkam, ki so me spodbujale zadnje v dvoboju proti Pauli. Hvala tudi Golf zvezi Sloveniji, kajti brez njih ne bi bilo prvenstva. Super ste.«

Slovenskim golfistkam se žal ni uspelo prebiti v finalni del prvenstva. Inji Fric je za finalni krog zmanjkal en udarec, Barbara Car je drugi dan pokazala, da zmore več, Neža Šiftar je odlično začela, a je bilo nadaljevanje malce slabše, med tem ko sta Lana Malek (dobra igra v tretjem krogu) in Tijana Jovićević Kovačič že v uvodnih dneh izgubili vse možnosti za napredovanje.

Na podelitvenem zaključku sta udeleženke pozdravila nekdanji predsednik Evropskega Golf Združenja (EGA) in predsednik Golf zveze Slovenije Žiga Osterc, hkrati pa oba poudarila odlično delo sodnikov, starterjev in vseh vpletenih, še posebej pa se je izkazal ekipa igrišča Golf CUBO, ki se je vse dni neumorno trudila, da bi bilo vsem udeleženkam kar se da prijetno. (besedilo: Golf Zveza Slovenije)

Rezultate lahko preverite na strani EGA, TUKAJ.

Na CUBO golf igrišču smo ponosni, da smo v trenutnih rzmerah imeli priložnost gostiti tako število golfistk, ki so pokazale odlično igro, na igrišču pa skupaj s svojimi ekipami poleg dobre mere tekmovalnosti pokazale ogromno pozitivne energije, dobre volje, zavzetosti in navdušenja nad športom in igro golfa. Ponosni, zadovoljni in hvaležni smo, da sta Evropska Golf Zveza in Golf Zveza Slovenije izvedbo letošnjega tekmovanja ponudila prav našemu igrišču.

Tekmovanje bi na taki ravni težko izvedli brez izjemne koordinacije celotnega tekmovanja s strani domače Golf Zveze Slovenije, predvsem predsednika Žige Osterca, sekretarja Gorazda Kogoja in Metke Jamar, ekipe naših vzdrževalcev z vodjo Miho Repovžem ter brez pomoči vseh prostovoljcev in prijateljev, ki so sodelovali pri izvedbi.

27.9.2020 – PRIPRAVE NA PRVENSTVO
30.9. – 3.10.2020
Zaključna podelitev nagrad