IGRIŠČE: + 386 (0)41 903 555info@cubogolf.com
RESTAVRACIJA: + 386 (0)40 621 336fnb@cubogolf.com

Lokalna pravila

Nova sezona in sezona igranja za spremembo HCP je pred vrati. Turnirji se bodo kmalu začeli, igrišče bo kmalu doseglo tekmovalne pogoje. Objavljamo nekoliko spremenjena lokalna pravila na Diners CUBO golf igrišču.

A-1 Določanje meje igrišča

Out je opredeljen z navidezno črto, ki povezuje notranje robove belih količkov ali lesene ograje, gledano s strani igrišča, na nivoju tal (izjema je ograja za zelenico 1., 2., 4. in 12. luknje).

A-4 Notranji out

Žogica je v outu, če leži za linijo belo-zelenih količov pri igranju 2. in 7. luknje (linija belo-zelenih količkov se na 2. luknji zaključi na meji rdečega območja s kaznijo 4. luknje, ter na 7. luknji na meji rdečega območja s kaznijo 8. luknje).

B-1 Določanje območji s kaznijo

Na 16. luknji umetna stena obdaja rob jezera, meja rumenega območja s kaznijo je določena z zunanjim robom stene.

E-5 Alternativa udarcu in razdalji za izgubljeno žogico ali žogico v outu

Če igralčeve žogice ni bilo moč najti, ali ko je znano ali skoraj gotovo, da je v outu, lahko igralec nadaljuje kot sledi, namesto da bi uporabil možnost udarca in razdalje. Z dvema kazenskima udarcema lahko igralec vzame olajšavo in dropa prvotno ali drugo žogico v območje za olajšavo. Tega lokalnega pravila ni mogoče uporabiti za žogico, če je bila nato odigrana provizorična žogica.

E-10 Mlada drevesa

Mlada drevesa, ki jih označujejo podporni količki, so prepovedana območja: – Če igralčeva žogica leži kjerkoli na igrišču, razen v območju s kaznijo in leži na ali se dotika takega drevesa, ali to drevo moti igralčevo nameravano postavitev ali zamah, mora igralec vzeti olajšavo brez kazni, na podlagi pravila 16.1f.

F-1 Sestavni deli igrišča in nepremične zapreke

Lesena zavetišča, namakalni sistem, oznake za razdalje v tleh, poti in ceste, kamniti zid na 2. luknji, drogovi električne napeljave na 6., 9. in 14. luknji, smetnjaki, table pri udarjališčih, lesene ograje za 1. in 4. ter 2. in 3. luknjo so nepremične zapreke. Belo-zeleni količki med 2. in 4. ter 7. in 8. luknjo so nepremične zapreke.

F-22 Eleketrične žice

Če žogica zadane žice električne napeljave na 14. in 15. luknji, se udarec ne šteje in se ponovi brez kazni.