Aktualna navodila za igranje v času koronavirusa SARS-CoV-2

🏌️‍♂️‼️CUBO golf igrišče je odprto za igranje

Igrišče je odprto za igranje od srede, 16.12.2020 od 10:00 do 14:00. Prav tako vadišče. Zaradi lažje rezervacije vas prosimo, da uporabljate online termin rezervacij TUKAJ, kjer lahko kadarkoli rezervirate svoj termin. Za ostale informacije smo vam na voljo po telefonu, 041 903 555 (od 9:00 do 16:00) po mailu info@cubogolf.com. Igranje na igrišču brez rezervacije in potrjenega termina ni mogoče.
Več infomacij o online rezervacijskem sistemu lahko najdete TUKAJ.

Vsa aktualna določila za uporabo prostorov na igrišču ter ostala pravila igranja na CUBO golf igrišču Ljubljana lahko najdete spodaj. Po potrebi bomo določila spreminjali.

CUBO golf restavracija je od 16.10.2020, do nadaljnega zaprta.

Igralce bi želeli opozoriti, da upoštevajo uradna navodila pristojnih služb, uradne odloke, priporočila NIJZ ter stališča in ukrepe GZS, ter uradna navodila igrišča. Dodatna pravila in ukrepi so namenjeni omejitvi možnosti okužbe igralcev z virusom. Z neupoštevanje pravil se tako ne ogrožamo zgolj svojega zdravja, ampak tudi z zdravje in nenazadnje življenje svojih soigralcev, prijateljev ter ostalih obiskovalcev igrišča.

A) Določila za uporabo prostorov na igrišču ter ostala pravila igranja na CUBO golf igrišču

– Vstop na igrišče brez rezervacije za igralnino ali vadišče ni mogoče. Igralci, ki nimajo rezervirane igralnine, bi želeli uporabljati pa vadišče, morajo rezervacijo vadišča predhodno sporočiti recepciji.

– Igre na igrišču morajo potekati posamično ali v dvoje. Skupaj lahko igrajo zgolj ožji družinski člani ali člani skupnega gospodinjstva. Upošteva se priporočena razdalja 2m ali več). Večje skupine (3 ali 4 igralci) so dovoljene izključno za člane skupnega gospodinjstva. Ni možno prijavljati skupine igralcev. Začasno se ukinjajo vse golf skupine (sekcije) in termini, ki so bili v naprej dogovorjeni.

– Prihod na igrišče naj bo največ 15 minut pred rezerviranim štartnim časom, igralci pa se naj igrišče zapustijo takoj po koncu igre. Posedanje pred klubsko hišo ter druženje med igralc pred in po igri ni dovoljeno.

– Interval štartnih časov med skupinami so zaradi omejenega števila igralcev in hitrejšega poteka igre spremeni na 5 minut. 

– Igralci naj se dosledno držijo štartnih časov, med igro naj vzdržujejo priporočen čas igranja in tako ohranjajo primerno oddaljenost med posameznimi skupinami. Prehitevanje skupin ni dovoljeno.

– Uporaba vadišča je možna zgolj za igralce z rezerviranim štarnim časom igranja ali rezervacijo vadišča. Igralce prosimo, da upoštevajo varnostno razdaljo. Udarjanje na vadišču je možno zgolj iz pokritega dela vadišča, da se zagotovi primerna razdalja. Košarice za žogice, ki ste jih že uporabili pustite na posebej označenem mestu, da jih lahko zaposleni igrišča primerno razkužijo in vrnejo v ponovno uporabo.

– Vadba igre iz bunkerja za čiping in uporaba vadbene zelenice pred lukno 1. sta je dovoljen samo za štartni čas, ki čaka na igro. Vadbeno zelenico pred klubsko hišo lahko uporabljajo zgolj 4 igralci zanekrat.

– Garderobe in skupni prostori (z izjemo caddy room ter recepcije) bodo še naprej  zaklenjeni in jih igralci ne smejo uporabljati.

– Dovoljena je uporaba sanitarij pri Caddy room. Igrišče zagotovi ustrezno razkuževanje prostorov in sredstva za razkuževanje rok.

– Skladišče za opremo (caddy room) je odprto. Igralce prosimo, da v prostor vstopajo posamično in počakajo, ko igralec pred njimi izstopi.

– Palica z zastavico mora ostati v luknji in se je ne smemo dotikati.

– Z igrišča so še naprej odstranjene grablje namenjene za poravnavo peska v bunkerjih. Pesek v bunkerju se lahko poravna z nogo ali golf palico.

– Čistilce žogic, smetnjake na luknjah in klopi na igrišču se ne sme uporabljati.

– Golf avtomobilček lahko uporablja samo ena oseba, oziroma dve osebi, če sta člana skupnega gospodinjstva. Igrišče bo avtomobilčke po uporabi razkužilo.

– Izposoja vozičkov za golf torbe je dovoljena. Igrišče zagotovi vsakokratno ustrezno razkuževanje.

 Osebje igrišča je zadolženo za nadzor vedenja igralcev na igrišču. Igralce, ki kršijo sprejeta pravila za omejitve možnosti okužbe z coronavirusom, se odstrani z igrišča in se jim prepove igranje na igrišču do popolne ukinitve vseh ukrepov, ki veljajo v RS. Kršitelje prej omenjenih pravil je igrišče dolžno prijaviti disciplinski komisij GZS. 

 

B) Druga praktična priporočila

–  Recepcija na igrišču je odprta in je v skladu s priporočili in omejitvami NIJZ obvezna uporaba zaščitnih sredstev in razkuževanje. Igralci lahko vstopajo le posamično in si morajo razkužiti roke pred vstopom in ob izhodu.

Obvezna je uporaba maske na celotnem območju golf igrišča.

– Skupino in štartni čas (tee time) naj rezervira zgolj ena oseba in navede preostale soigralce. Obvezna je najava vseh soigralcev. Skupaj lahko igrajo zgolj ožji družinski člani ali člani skupnega gospodinjstva.

– Uporabljajte zgolj negotovinske načine plačila, oziroma plačilo s kartico.

 

C) Priporočila za igralca/ko golfa

– Glede na trenutno epidemiološko situacijo z novim koronavirusom SARS-CoV-2 vas nagovarjamo, da upoštevate priporočila in navodila vseh pristojnih ustanov za preprečevanje nalezljivih bolezni.

– Držite se priporočene oddaljenosti od osebja/zaposlenih na igrišču in sledite njihovim navodilom.

–  Držite se najmanj dva metra stran od drugih golfistov.

– Števnih kartic se ne izmenjuje med igralci.

– Odstranjevanje in dotikanje palice z zastavico na zelenicah ni dovoljeno.

– V torbi imejte sredstvo za razkuževanje in ga uporabljajte.

– Igralci naj morebitne smeti odvržejo pred prihodom na igrišče ali po odhodu iz igrišča.

– Iskanje žogice ne sme biti daljše od treh (3) minut, pri iskanju naj velja priporočljiva varnostna razdalja minimalno 2m.

– Izogibajte se fizičnemu stiku z drugimi golfisti in njihovimi žogicami/opremo za golf.

– Ne rokujte se pred ali po koncu igre.

Odsvetujemo obisk igrišča naslednjim skupinam oseb:

– vsem, ki kažejo znake obolenja,

– starejšim osebam in

– kroničnim bolnikom, saj so zaradi svojega stanja bolj dovzetni za nalezljive bolezni.

Igralci in obiskovalci se sami odločajo, ali se bodo igre udeležili in sami prevzemajo odgovornost. Svetujemo pa, da se osebe, ki kažejo znake obolenja, starejše osebe in kronični bolniki igranja in druženja z večjimi skupinami oseb izogibajo.


Posodobljeno: 14.12.2020 ob 14:00.