Pestro junijsko dogajanje na igrišču

Po deževnem maju, ko smo bili veseli vsakega lepega dne, smo na igrišču v juniju preživeli pester mesec.

Junij je ponudil čudovite dni za igranje golfa, kar nekaj igralcev pa se palici ni uprlo niti v najbolj vročih dneh. Poleg poslovnih dogodkov v dvoranah, teambuildingov, začetnih tečajev je junijsko pestro dogajanje ponudilo tudi kar nekaj turnirjev.

Diners CUBO Golf igrišče se je v letošnjem letu pridružilo globalnemu praznovanju deklet in žensk v golfu. Womens Golf Day je po celem svetu potekal 4.6.2019. Ta dan so dame imele skozi cel dan akcijsko ceno igralnine, v popoldanskem času pa so jih naši PRO učitelji pričakali na vadišču ter jim ponudili bresplačne nasvete, znanje in vadbo za boljši swing ter večji užitek v igri. Istočasno je potekala predstavitev golfa vsem začetnicam, ki so se prvič spoznale z golfom. Naše obiskovalke so se po vadbi podružile ob prigrizkih, kozarcu penine ter seveda prijetni družbi. Našo akcijo sta podprli tudi naši domači profesionalni igralki Katja Pogačar in Nastja Banovec.

V pričetku junija, 6.6.2019 je potekal že tradicionalni piknik pod klobuki. V restavraciji Evergreen so se ponovno pospremljene z izvirnimi pokrivali družile slovenske zvezde ter se ob prijetni glasbi in hrani zabavale pozno v noč.

Junij je prinesel tudi zaključek ter z njim zmagovalce naše prve serije turnirjev CUBOTLON. V 5ih drugačnih, vendar nadvse zanimivih formatih igre, se je skupno za nagrado potegovalo 48 igralcev. Ponovno iskreno čestitamo bruto zmagovalcu John Walshu ter neto zmagovalcu Alojz Demšarju.

Na letošnjem BMW Golf Day so organizatorji še dodatno popestrili dogajanje z vključitvijo PRO igralcev v ekipno tekmovanje. Kljub vročem dnevu so igralci uživali v igri, druženju ter dobrotah partnerjev dogodka. Igri je sledila pogostitev na terasi estavracije Evergreen, obdani z najnovejšimi modeli avtomobilske znamke BMW.  Zasluženo je nagrado za prvo mesto osvojila ekipa, ki so jo sestavljali Zoran Čepuran, Matjaž Meža, Nanika Martinjak in Sebastjan Ajster. Med vsemi PRO igralci pa se tokrat najbolje izkazal Andrej Kraljič.

F&M Magazin turnir je prav tako združil golf igro in predstavitev prestižnih vozil. Tokrat vozil Maserati in Ferrari, dodal pa še predstavitev ur Hublot in razstavo slik slikarke Nataše Menart. Turnir se je zaključil z druženjem za udeležence turnirja in povabljene goste F&M Magazin in Ferrari Maserati Owners Club Adriatic.

Naš glavni parner igrišča Erste Card, Diners Club Slovenija je ponovno organiziral najbolj obiskan turnir na Diners CUBO Golf igrišču. Kar 110 igralcev se je potegovalo za uvrstitev na Diners CLUB Pro-Am Classic turnir ki se v oktobru odvija na Mauritiusu. Srečna zmagovalca, ki bosta predstavljala Slovenijo na svetovnem Diners turnirju sta John Walsh v eagle kategoriji (0 – 13,6) ter Bojan Mesec v birdie kategoriji (13,7 – 54). Ker pa Erste Card nikoli ne razočara s popestritvijo, so za zmagovalca CUBOTLON turnirja ter treh srečnih ižrebancev pripravili Shoot Out Challenge, na katerem si je Matjaž Kavnik prav tako priigral vstopnico za Diners turnir na Mauritiusu. Čestitke vsem igralcem, zmagovalcem ter iskrene zahvale Erste Card, Diners Club Slovenija za izvrsten dogodek.

Prvi klubski turnir Diners Golf & Country kluba Smednik Ljubljana je letos potekal v družabnem duhu. Člani so igrali igro formata Shamble ter ekipno tekmovali med seboj. Pod vodstvom letošnjega predsednika g. Baloha je Diners Golf & Country klub ponovno organiziral čudovit turnir za svoje člane, kateremu je seveda sledila tudi zabava ob prijetni glasbi in kulinariki. Člani pa so lahko brez skrbi, saj jih kmalu čaka tudi klubsko tekmovanje, na katerem se bodo lahko vsi člani potegovali za naziv klubskega prvaka in prvakinje.

XXVI. Ljubljana Open je tudi letos potekal na Diners CUBO Golf igrišču. 75 igralcev je tekmovalo v Stableford igri, ki je prav tako štela za spremembo HCP-ja. Ljubljanskega zmajčka so letos v bruto kategoriji osvojili Dejan Marič (A kategorija), Darko Deškovič (B kategorija), Gregor Berkopec (C Kategorija), Ana Tacer med damami ter Marko Herzog med seniorji.

Predsedniški turnir, katerega vsako leto organizira Golf Zveze Slovenija ter PGA Slovenija, se je letos odvijal zadnji junijski dan. S startom na strel se je ob 15.00 uri na igrišču 81 igralcev pomerilo v Texas Sramble dvojicah. Po odigrani igri so se igralci nadaljevali svoje druženje pred klubsko hišo igrišča, kjer so se v kubanskem ambientu zavrteli v ritmih salse ter uživali v živi glasbi.

Letos je potekal že 40. dogodek Medigames, tokrat v Budvi. Zdravniki in zdravstveni delavci iz celega sveta se ob tej priložnosti zberejo ter pomerijo v raznih športnih kategorijah. Izjemno smo ponosni, da smo lahko del tega čudovitega dogodka gostili na Diners CUBO Golf igrišču ter hkrati spoznali mnogo novih prijateljev iz celega sveta.

V juliju se zaradi dopustniške sezone obeta manj turnirjev, vsekakor pa bo na Diners CUBO golf zanimivo. Za igralce smo pripravili kar nekaj poletnih akcij, naša akademija pa pričenja tudi že nove začetne tečaje.

Se vidimo na igrišču!