Prispevek_Dan slovenskega golfa

Hvala vsem za udeležbo.

Družabni promocijski dogodek, ki ga je Golf zveza Slovenije organizirala na večini igrišč po slovenije se je 13.9.2020 odvijal tudi na CUBO golf igrišču Ljubljana. Namen dogodka je približati golf vsem, ki bi se s to igro želeli spoznati.

V sklopu dogodka smo na brezplačno informativno predstavitev igre pod vodstvom strokovnih delavcev iz naše Golf Akademije Racman uspeli čez privabiti skoraj 50 udeležencev. Učitelja Matej in Urh sta jim predstavila osnove igre, pravila golfa, vsi pa so seveda poslusili svoje prve golf udarce na zelenici. Največ zabave in smeha pa je seveda privabilo mini tekmovanje z golf avtomobilčki.

Ob 13.00 uri je sledil štart turnirja na 9.lukenj, kjer sta s skupnimi močmi najboljši rezultat poskušala s skupno igro doseči igralec in njegov prijatelj začetnik. Igralec je odigral dolgo igro, igralec začetnik pa v najmanj udarci s puttanjem žogico spraviti še v luknjo. Največ uspeha je pri tem imela družinska naveza, kjer sta starša hčerki povabila na golf popoldan. na turnirju pa ni manjkal niti predsednik Golf zveze, ki je tako s svojo udeležbo podprl letošno akcijo.

Verjamemo, da je golf igra uspela navduštiti vsaj nekaj začetnikov, za katere upamo, da bodo svoje zamahe izpilili na začetnem tečaju ali nad igr svaj navdušili svoje prijatelje. Upamo, da bo odlično zastavljena akcija v naslednjem letu uspela privabiti še več zanimanja začetnikov, predvsem pa še več golfistov, da na golf izziv povabijo svoje prijatelje.

Več o začetnih tečajih na našem igrišču lahko najdete na POVEZAVI.