Utrinki turnirja Premagaj PRO-ja.

CUBO golf turnir za Katjo Pogačar.

Najboljša slovenska golfistka, šestindvajset letna Katja Pogačar je mlada nadarjena profesionalna športnica. Njen cilj je, da v prihodnjem letu barve slovenskih golfistov zastopa tudi na olimpijskih igrah. Do tja jo vodi še nekaj mednarodnih turnirjev. Stroški udeležbe na turnirjih so za mlado športnico kar visoki. Tako je CUBO golf z veseljem pristopil k organizaciji turnirja, katerega namen je poleg druženja tudi zbiranje sredstev za Katjino sezono. 

Skupaj z 38 udeleženci turnirja smo stopili skupaj in ob golf igri uspeli za Katjo zbrati sredstva, s katerimi bo pokrila del svojih stroškov. Zbrana sredstva bo CUBO golf igrišče tudi podvojilo.

Prav ekipni duh in sodelovanje pa sta bila osrednji del tudi golf turnirja. Igralci so odigrali 18 lukenj, za seštevek rezultata pa se je štel boljši rezultat igralcev na posamezni igri. Končni rezutat se je primerjal s Katjino igro na 18. luknjah. Na koncu je skupini igralcem vseeno uspelo premagati PRO igralko Katjo in tako zmagati turnir. Dokazali so, da s skupno igro lahko premegajo PRO-ja. Med turnirjem so igralci imeli tudi možnost odigrati par lukenj skupaj s Katjo in tako primerjati svojo igro s Katjino.

Tokratni turnir je potekal z omejitvami in priporočili, ki veljajo za organiziranje golf dogodkov v skladu za omejevanje tveganj z okužbo s Korona virusom. Veseeno pa smo na golf igrišču preživelji prijeten dan z dobro mero druženja, tekmovalnosti in dobrodelnosti. Skupaj zmoremo več.

Želimo si, da bo podobnih turnirjev še več in bomo ponovno lahko dokazali, da smo vsi pripravljeni narediti nekaj dobrega in s tem pomagati mladim športnikom.

V imenu Katje se zahvaljuemo vsem igralkam in igralcem, ki so se udeležili turnirja in igralcem, ki so pripevali znesek kljub temu, da se turnirja niso udeležili. Prav tako hvala tudi Katjinemu sponzorju, podjetju Prva Liga za simbolične nagrade za nagrajence.

Zmagovalci turnija so postali ASADA Hideto, NISHIMURA Masaru, ISHIKAWA Hiroki.